La Jornada

4a Jornada d'Internacionalització​

24 d’Octubre de 2019, de 9:00 a 16:00h 
Cambra de Comerç de Terrassa

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa organitza la 4a Jornada d’Internacionalització com a espai de trobada adreçat a empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització, amb la intenció explícita d’intercanviar experiències i facilitar la informació necessària per analitzar l’escenari econòmic global.

El difícil de preveure context econòmic i polític actual ha provocat la revisió de tractats i de polítiques comercials. Aquest escenari ha causat que les empreses exportadores hagin d’afrontar dificultats i barreres comercials, cada vegada més complexes.

Quina és la conjuntura econòmica i comercial internacional? Com pots conèixer i establir quin és el mercat més adient per a la teva empresa? Quins mercats t’ofereixen més oportunitats  de negoci en el context actual? Quines fórmules existeixen perquè el teu producte o servei arribi al món? Quines barreres administratives, logístiques o d’altra mena hauràs de superar en el teu camí cap a l’exportació a nous mercats? Coneix alhora solucions logístiques per conèixer la millor manera d’apropar-te al món comercial internacional. I… fes networking per descobrir i relacionar-te amb els diferents mercats!

ELS MILLORS INSTRUMENTS DE FINANÇAMENT

BREXIT, IMPLICACIONS PER AL COMERÇ

REPTES DE L'ECONOMIA MUNDIAL

SOLUCIONS LOGÍSTIQUES ACTUALS

FÓRMULES PERQUÈ EL TEU PRODUCTE ARRIBI AL MÓN

NETWORKING

Conferències

9.30h Reptes de l’economia mundial i com afectaran el comerç internacional

Ponència a càrrec de Joan Tugores, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona.

10.15h Brexit, implicacions per al comerç

Iolanda Pujol, responsable de comerç internacional, introdueix la ponència a càrrec de José Ignacio Pradas Poveda, Director territorial de Comerç i d’ICEX de Catalunya.

11.45h Quines fórmules existeixen perquè el teu producte o servei arribi al món?

Ponència a càrrec de Marta Torrents, advocada especialitzada en comerç internacional, fiscal, tributari i dret duaner. Sòcia Directora de Torrents Law & Customs (TLC) 

12.15h Com pots apropar-te al món?

12.15h Solucions logístiques actuals i què ens espera amb el Brexit

 A càrrec de Josep Fusté, sales director de DSV Solutions Spain 

12.45h Smart Ports. Ports 4.0

A càrrec de Joan Carbonell, responsable de cadenes logístiques del Port de Barcelona.

El concepte Smart Ports Barcelona neix amb l’objectiu de difondre la innovació que està transformant la logística i el comerç internacional en l’àmbit portuari i marítim. L’Smart Ports Barcelona  és un espai integrat dins l’ Smart City Expo World Congress on el Port de Barcelona, juntament amb els coexpositors: Port d’Anvers, el Port de Los Angeles, el Port d’ Hamburg, el Port de Rotterdam i el Port de Montreal, presentaran més de 40 projectes sobre innovació portuària, transformació digital i sostenibilitat. El Congrés tindrà lloc a la Fira de Barcelona – recinte de Gran Via entre el 19 i el 21 de Novembre.

13.15h Recomanacions dels millors instruments de finançament i fluctuacions de divises

Ponencia a càrrec de Carlos Antonio Gayá, responsable de COMEX de CaixaBank i Pere Porta, especialista en tresoreria de CaixaBank.

Lunch relacional en l’espai de networking amb la participació dels ponents, entitats i empreses participants que permetrà establir contactes enfocats a promoure el negoci internacional. Durant el networking, es podrà visitar els diferents punts d’informació i aconseguir tots els segells que us donaran accés a descomptes i al sorteig que es realitzarà al final de la Jornada.

 

Stands d’empreses
Sorteig